Днес миньорите и енергетиците ще излязат и на национален протест в защита

...
Днес миньорите и енергетиците ще излязат и на национален протест в защита
Коментари Харесай

Енергетици и миньори от страната излизат на протест в подкрепа на работниците от Марица изток

Днес миньорите и енергетиците ще излязат и на народен протест в отбрана на техните претенции, разгласен за 18 часа в цялата страна. 

" Брикел " ЕАД ще се причисли към националния митинг, който ще организира в през днешния ден в 18:00 часа, оповестиха от сдружението.

Енергетици и миньори от въглищни централи, газови топлофикации и въгледобивни мини в цялата страна ще се причислят към националния митинг на служащите от " Марица изток ", осведомиха и от " Топлофикация-Бургас ".

Очаква се чиновниците от топлоцентрали във Враца, Русе, Плевен, Перник, Бобов дол, Бургас, Сливен, Гълъбово, Димитровград да излязат пред предприятията си в символ на взаимност със своите сътрудници, допълниха от " Топлофикация-Враца ".

Вчера Бисер Бинев от профсъюз " Подкрепа " в " Мини Марица-изток " сподели пред публицисти, че протестиращите към този момент 14 дни миньори и енергетици в Старозагорско през днешния ден ще решат дали да останат блокадите по пътищата в региона. Той разгласи, че протестиращите са се обединили към обща позиция с няколко претенции, която ще бъде изпратена до Народното събрание, Президентството, Министерския съвет и до Европейската комисия. Остава главното искане за евакуиране на Териториалните проекти за обективен преход от европейските институции, уточни още водачът на КТ " Подкрепа ".

 

Четиринадесети ден са затворени основни точки за придвижване в област Стара Загора, блокирана е автомагистрала " Тракия " в региона на 208-и километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката. Протестът на миньори и енергетици, който стартира на 29 септември сутринта и продължава и все още. Основното им искане в този момент е отдръпване на Териториалните проекти за обективен преход и нови договаряния по точките от съглашението. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР